De ce sa iti faci un blog

Poate si tu iti pui aceasta intrebare: De ce sa imi fac un blog? 

Nici pe mine nu m-a interesat mult timp, nici nu intra in discutie, sa zicem ca eram mult prea prinsa cu viata offline, insa o data cu dezvoltarea prezentei multor profesionisti in mediul online  si o data cu imbunatatirea perceptiei asupra acestui lucru, am inteles ca un blog este inainte de toate o forma de comunicare in primul rand cu echipa si cu audienta mea, ceea ce aduce beneficii de ambele parti.

Sunt multe motive pentru care oamenii isi creeaza bloguri personale, precum: 

 • cresterea unei comunitati, 
 • publicarea expertizei, 
 • sporirea veniturilor, 
 • placerea pentru scris, 
 • sa se diferentieze in cariera, 
 • sa devina mai influenti, 
 • sa ajute alti oameni, 
 • sa fie “la moda”, avand in vedere ca multi profesionisti au fie blog, fie podcast,
 • pentru educatia echipei sau a clientilor, 
 • sa isi puna bazele unui brand personal online, 
 • sau pur si simplu ii intereseaza crearea unei activitati constructive, cu ajutorul careia are loc totodata si crestere si dezvoltare personala.

Dar ca executiv, ca lider sau persoana importanta in domeniul tau, oare este benefic sa ai un blog personal?

Ca expert si profesionist in branding si leadership, te asigur ca un brand personal va avea un impact puternic asupra companiei sau organizatiei pe care o conduci ca executiv, ca persoana cu rol de lider intr-un anumit domeniu. 

Primul argument este ca brandul personal al unui executiv se reflecta in organizatia si in echipa sa. Daca un executiv, un CEO, un manager, un lider are un brand personal credibil, acest lucru va conferi credibilitate atat companiei pe care o reprezinta, cat si organizatiei din care face parte.

Atunci cand un lider are un brand personal convingator, si alti oameni din echipa vor observa si vor dori sa lucreze si ei la propriul brand, la propria imagine online, sa isi creasca abilitatile de comunicare in spatiul public, vor dori sa se diferentieze, sa se faca remarcati si astfel intreaga organizatie va creste! 

Tot de aceea am creat si eu acest blog… in cariera mea o prezenta profesionista online inseamna valoare adaugata si beneficii aduse  echipei, clientilor si partenerilor si reprezinta un model, un exemplu de urmat!

Ca si Executive Coach si Trainer in organizatii importante gestionez participarea la traininguri si conferinte, o prezenta profesionista in leadership, creez si sustin cursuri online, programe educationale, insa fac si multe alte lucruri, combin activitati in antreprenoriat cu activitati creative, dar si cu activitati personale, asa ca nu sunt un blogger obisnuit.

Insa pentru ca de 20 de ani sustin educatia continua si contribui la promovarea ei, pentru ca ma implic in dezvoltarea sociala si  antreprenoriala, te asigur ca alaturi de mine vei fi mereu inspirat, motivat si informat!

Rise & Shine,

Adriana

Ti-a placut? Da share!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *