Importanta online branding

In 2020 cu totii am remarcat importanta unei prezente profesioniste in mediul online mai mult ca oricand, atat pentru profesionisti, pentru oameni de cariera, cat si pentru afaceri, companii, branduri. 

Multe afaceri au functionat exclusiv online in 2020, iar trendul de dezvoltare a prezentei brandurilor, afacerilor si profesionistilor in mediul online va continua si in 2021 si acesta tot va fi noul normal!

In timp ce afacerile s-au mutat in mediul online, comunicarea a capatat o cu totul alta dinamica, iar  brandingul personal poate fi considerat mai important ca niciodata. 

Astazi prezenta in mediul online pentru multi profesionisti este deja o adevarata necesitate. 

Remarcam ca noi toti cautam persoane, produse, servicii, calatorii si multe altele pe internet si pe platformele social media.

Tu te-ai gandit vreodata la numele tau? Evident, este posibil sa descoperi ca si alti oameni il cauta pe google sau pe social media.

Primul lucru pe care il face cineva inainte sau dupa un interviu de angajare sau de colaborare este sa iti caute numele pe Google sau pe retelele social media. 

Si vei fi perceput exact asa cum te prezinti acolo.

Asa ca… sa ne gandim… Arata online-ul ceea ce doresti  sa vada lumea, arata online-ul adevarata ta expertiza, arata acesta profesia ta, activitatea ta de profesionist? 

Oare cum te  percep oamenii online? 

La o simpla cautare pe google sau pe retelele sociale se intelege oare cine esti si ce faci, in ce domeniu lucrezi, ce valori si ce convingeri ai, ce te diferentiaza, ce te face unic si special?

In mediul online timpul pentru a face o prima impresie este foarte scurt, nici macar o secunda, ceea ce inseamna ca trebuie sa devenim chiar profesionisti in comunicarea digitala, in a transmite rapid mesaje corecte si coerente!

Aceasta experienta pe care o are cineva care intra in lumea ta social media ar defini repede brandul tau personal online.

Te poti afla in una din cele trei situatii:

  • sa ai un brand personal pozitiv, cand perceptia pe care o creezi este buna
  • sa ai un brand personal negativ, cand perceptia pe care o creezi este nefavorabila
  • sa ai un brand personal neutru, atunci cand nu ai determinat o perceptie clara

Oricum ar fi brandul tau, vestea buna sau vestea proasta este ca fiecare dintre noi are deja un brand online sau offline, fie pozitiv, negativ, neutru!

Un brand personal spune lumii despre cine esti personal si profesional, se refera la autenticitate si este creat din valorile tale, pasiunile si convingerile tale personale.

In concluzie, oamenii si brandurile care nu acordau prea mare importanta mediului online sunt obligati azi sa se adapteze si sa admita ca mediul online este un subiect in care se merita investit si care trebuie valorificat.

Te-ar putea interesa si Ce este brandul personal.

Rise & Shine,

Adriana

Ti-a placut? Da share!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *