Modelul competentelor si Autenticitatea profesionala

In prezent exista o multime de educatori, mentori, coach-i si influentatori in diferite domenii de interes, iar multi isi pun intrebarea: pe cine sa urmeze, pe cine sa asculte, in cine sa aiba incredere ca ar fi un adevarat profesionist. 

Iar raspunsul il afli intrebandu-te: face acel coach, mentor, educator ceea ce imi explica mie cum sa fac? Daca da, are el succes? Care sunt rezultatele care il recomanda?

Desi avem nevoie si de teoreticieni, diferenta dintre acestia si practicieni este foarte mare, iar intre ei se afla o prapastia uriasa numita experienta. Experienta inseamna atingerea obiectivelor, depasirea obstacolelor, autodisciplina si automotivatie, creativitate, mindset, focus, construirea de relatii, viziune si multe altele.

Avand un astfel de coach profesionist experimentat alaturi de tine nu te vei pierde in detalii, nu vei irosi timp pretios, ci vei reusi sa iti atingi obiectivele mai repede si mai bine.

Modelul competentelor iti poate confirma sau infirma autenticitatea profesionala a unui coach, mentor, educator, urmarind 4 etape simple: 

  • prima etapa, cunoasterea (acesta intelege), 
  • a doua etapa, competenta (“liderul” stie cum), 
  • performanta (“liderul” arata cum), 
  • si in final actiunea (el insusi este un exemplu si face ceea ce spune altora).

Aceasta inseamna ca un practician cu experienta  a reusit sa treaca de la simpla intelegere a lucrurilor la insusirea abilitatilor, obiceiurilor, comportamentelor noi necesare pentru crestere si dezvoltare.

Acesta este un coach adevarat pe care trebuie sa il gasesti si sa il urmezi! De la astfel de lideri  am invatat ca daca “imprumut” sfatul cuiva ii “imprumut” si stilul de viata. Asa am inteles de tanara sa imi selectez influenta, pentru ca nu orice educator, trainer sau vorbitor ma poate ajuta sa cresc si ca de multe ori acesta nu se ridica la nivelul nevoilor mele si nici la nivelul intelegerii mele.

Un coach profesionist cu credibilitate profesionala va avea atat o prezenta profesionista si online si offline, o mare capacitate profesionala, dovedita prin calitatea continutului si mesajelor publicate, dar si rezultate si performante care il vor ajuta sa se diferentieze in domeniul sau de activitate.

De aceea recomand tuturor celor pe care ii indrum sa caute autenticitate profesionala la coach-i, educatori, mentori, deoarece in practica si in business practicienii cu rezultate sunt extrem de valorosi pe calea evolutiei tale.

Tu ai avut vreodata sansa sa beneficiezi de experienta unui coach, a unui mentor sau educator care facea cu succes ce iti recomanda tie sa faci, adica a demonstrat autenticitate profesionala?

Stand Up & Shine,

Adriana

Abonare la Newsletter
Ramai la curent cu noutati, oferte si inspiratie!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *