Rolul blogului in personal branding

Cu totii am remarcat de-a lungul timpului ca blogul a devenit un must have atat in personal branding, cat si in brandingul companiilor din multe domenii, precum din moda, business, online marketing, training si coaching si din multe alte domenii.

In continuare sa vedem ce rol ar avea blogul in personal branding:

1. ROL DE COMUNICARE

Un prim rol al blogului in branding ar fi comunicarea, pentru ca prin blogul tau comunici, adica vorbesti cu audienta ta. 

Un blog iti permite sa publici in timp real noutati, informatii, ganduri, idei si sa oferi sustinere si inspiratie nisei din domeniul tau de activitate.

Si brandurile personale si companiile trebuie sa comunice constant cu publicul lor tinta, iar blogul este primul care poate facilita conversatia intre branduri sau companii si audienta lor.

2. ROL DE INFLUENTA

In momentul in care creezi un continut de calitate, cu informatii utile pentru clientii tai, blogul personal iti va contura un adevarat brand credibil si convingator. 

Blogul tau va putea fi o carte de vizita pentru audienta ta si astfel, devenind credibil si valoros, vei putea influenta proiectele la care participi, vei putea promova anumite evenimente, produse sau servicii. 

Lucrand la blogul tau personal si la brandul tau vei ajunge sa cresti o comunitate in jurul activitatilor tale, in jurul domeniilor tale de interes, ceea ce este foarte important in a-ti creste influenta in fata audientei tale.

3. ROL DE BRANDING

Blogul tau te poate ajuta in a-ti contura identitatea brandului tau personal si in a-l comunica mai bine.

4. ROL DE PROMOVARE

Pe un blog iti poti promova serviciile sau produsele pe care le oferi tu sau  compania pe care o reprezinti, realizand articole care fac trimitere la acestea.

5. ROL DE A CONTRIBUI SI A OFERI VALOARE

In aceasta situatie bloggerul nu este neaparat interesat de publicarea expertizei sau de cresterea veniturilor, ci este interesat sa ofere mai departe lumii intregi cunostintele pe care le detine, adica isi doreste sa isi aduca contributia in societate si atat.

In concluzie, blogul personal este un puternic instrument in branding, in comunicarea si in promovarea brandului tau personal, in cresterea influentei tale ca si profesionist, dar si in cresterea unei comunitati in domeniul tau de activitate.

Astazi construirea unui brand personal este  o adevarata necesitate pentru cei care vor sa isi construiasca o cariera solida, iar blogul poate fi un prim pas astfel incat sa te distingi ca profesionist. 

Te-ar putea interesa si 3 motive pentru care mi-am facut blog.

Rise & Shine,

Adriana

Ti-a placut? Da share!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *