Ce invatam de la brandul Martha Stewart

Avansand repede in cariera si avand un rol de lider de la doar 23 de ani, am intalnit multe personalitati in industria dezvoltarii personale si in industria network marketing, al caror brand personal l-am remarcat si analizat de-a lungul timpului.

De cand predau insa personal branding, mi-am indreptat atentia si catre personalitati diverse din politica, show biz si imi doresc sa va ofer cat mai multe idei si repere care va pot ajuta in construirea unei viziuni pe termen lung pentru brandul vostru personal.

Asa ca azi ne indreptam atentia catre un brand personal faimos la nivel mondial, brandul Martha Stewart.

Cand auzim numele Martha Stewart, avem in minte fie retete, fie reviste, fie articole de blog, produse care ii poarta numele, emisiuni TV, carti de bucate si tot ce a creat ea pentru a ajuta oamenii sa duca o viata mai frumoasa si mai inspirata. 

MISIUNEA brandului Martha Stewart este de a invata si inspira oamenii de toate varstele sa isi faca viata, dar si casa mai frumoase, mai functionale si mai pline de valoare si insemnatate.

Martha Stewart si-a inceput blogul ei (https://www.themarthablog.com) la 65 de ani, adica in 2007 (astazi avand 79 de ani).

Martha insa nu a avut nevoie de un blog,

ci a ales sa aiba unul!

Astfel a facut urmaritorilor ei o promisiune de a fi prezenta si

de a impartasi cu ei si pe blog!

Martha Stewart este un adevarat exemplu de brand personal de succes, iar in continuare va impartasesc 3 idei despre dezvoltarea brandului sau oferite chiar de ea in cadrul discursului sau organizat pentru conferinta HubSpot’s Inbound din Boston 2014:

1. Cauta mereu idei noi pentru a continua sa cresti  

Martha si echipa ei cauta in permanenta idei noi si modalitati noi de a contribui la extinderea brandului sau global. 

Si tu daca ai ales sa iti construiesti un brand, dar si daca ai ales sa iti construiesti un business, mereu trebuie sa fii updatat, sa creezi conexiuni care iti pot face afacerea mai profitabila.    

2. Imbratiseaza retelele sociale, astfel incat sa poti fi conectat usor cu audienta ta 

Ca orice celebritate, Martha intelege importanta construirii unei relatii puternice cu fanii ei. 

Pentru aceasta ea si-a construit o prezenta puternica pe mai multe platforme de socializare, precum Facebook, Instagram și Pinterest, LinkedIn, Twitter, unde impartaseste constant imagini, retete, produse si multe altele, pentru ca toti fanii si urmaritorii sai sa fie inspirati sau ajutati cu sfaturi si idei utile. 

Martha si-a dezvoltat de asemenea si blogul sau lifestyle tot pentru a oferi fanilor o perspectiva personala despre viața sa, dar si pentru a oferi sfaturi si solutii prin numeroasele sale articole de tipul “Cum sa”…

3. Fii consecvent si pasionat de ceea ce faci 

In timpul discursului sau in care povestea despre brandul sau personal, Martha a fost intrebata de un membru Harvard Business Review cum reuseste sa nu-si dilueze marca, avand atat de multe linii de produse in diferite magazine. 

Martha a explicat ca toate produsele sale se invart în jurul conceptului de  “casa” si ca nu intentioneaza sa introduca si alte produse care nu au legatura cu casa sau activitatea ei principala.

Aici remarcam o lectie foarte importanta in personal branding si anume faptul ca daca esti o personalitate gen Martha, care face multe lucruri si nu stii cum sa iti dezvolti brandul personal, facand mai multe lucruri, solutia este sa descoperi acel numitor comun, acel ceva ce conecteaza toate activitatile tale!

In situatia asta m-am aflat si eu la un moment dat si am descoperit prin  multa analiza cum sa imi impletesc armonios activitatile.

In concluzie Martha a reușit sa isi construiasca un imperiu din conceptul „cum sa” si astfel si-a gasit si frumoasa misiune personala, misiunea de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii celorlalti, impartasind constant cu o pasiune puternica tot ceea ce stie si face. 

Aceasta abordare a ei face ca liniile sale de produse, cartile si revistele ei sa fie atat de iubite de consumatori si sa-i faca sa revina mereu si mereu sa cumpere produsele brandului ei.

Astazi brandul Martha Stewart atinge in fiecare luna aproximativ 100 de milioane de consumatori pe toate platformele de comercializare si social media. Produsele brandului sau pot fi gasite în peste 70 de milioane de gospodării, numar care de altfel continua inca sa creasca.

“Eu ma gandesc la un brand ca la o afirmare a valorilor personale!”

– Matha Stewart

Tu cum privesti un brand personal?

S-ar putea sa te intereseze si Am eu nevoie de brand personal?

Te invit sa urmaresti pagina Instagram @AdriaAcademy si blogul meu www.adrianarepede.com
Poti totodata sa te abonezi la Newsletterul de pe website-ul meu si vei afla primul ce este nou.

Rise & Shine,

Adriana

Abonare la Newsletter
Ramai la curent cu noutati, oferte si inspiratie!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *