Prin Mallorca inspirata de povestea unor branduri locale de succes!
In imaginile alaturate The Story of Cappuccino Grand Café, alaturi de un album Jacques Grange, interior designer-ul parizian care si-a pus amprenta asupra acestui loc fermecator.
Cappuccino Grand Café se afla la parterul hotelului Cappuccino in Palma, in Plaza de Cort, hotel care isi spune cu mandrie The most enchanting hotel in Palma, Mallorca.
Am stat la o cafea delicioasa dupa ce am servit pranzul si mi-a facut o mare placere sa am la indemana doua albume de calitate care spun povestea locului in care ma aflam…
As fi vrut sa le iau acasa sa le rasfoiesc pe indelete…
Am citit cu interes despre stilul lui Jacques Grange, mai ales ca locul este placut impactant si am descoperit ca el are o atractie anume in a crea un mix intre ceva vechi si ceva nou sau intre ceva foarte dur, neprelucrat si obiecte rafinate si ca ii place sa surprinda prin gruparea obiectelor intr-un mod neasteptat.
Designerul considera ca regula unei incaperi consta in a o decora intr-un stil eclectic, prin experimentarea si combinarea unor concepte si stiluri diferite sau chiar incompatibile.
Apoi am rasfoit albumul The Story of Capuccino Grand Café. Haideti sa va adaug un mic fragment din acesta despre momentul de dupa marea deschidere, din capitolul The Grand Opening:
“ The next morning, as soon as I woke, I went down to the beach from my house and, upon entering the sea and starting to swim, I remember that a kind of light touched me.
The feeling of success.”
Si povestea acestui loc continua in aceste albume… cand o sa mai trec o sa mai citesc cateva randuri, pana atunci va las si website-ul hotelului.
Nici nu am iesit bine din restaurant si chiar aici, in Plaza de Cort descoper o alta poveste si un alt brand local renumit, Fornet de la Soca, care pe scurt este o alta poveste de succes despre reinventare.
Creatorul conceptului, un localnic care lucra în domeniul educatiei, asistentei sociale si psihologiei, decide sa se reinventeze si astfel transforma un hobby intr-o profesie noua.
Ghidat de trendul slow food, creeaza un nou concept gastronomic intitulat “arheologie gastronomica”, mai exact un atelier de patiserie care ofera o bucatarie de calitate, fara conservanti si care foloseste metodele traditionale de altadata si astfel azi contribuie la promovarea retetelor si metodelor locale.
Astazi este un punct de atractie in Palma, atat prin faima preparatelor traditionale, cat si prin cladirea care gazduieste aceasta patiserie atelier, o cladire reprezentativa in oras, care arata ca o adevarata bijuterie.
Pe website-ul lor Fornet de la Soca gasiti intreaga poveste.
Brandurile, fie ele business branduri sau branduri personale, fie ele branduri mari sau mici au povesti in spate.
De altfel povestile brandurilor de succes sunt de fapt forta creatoare a brandului.
Traind intr-o lume cu o multitudine de afaceri, povestea brandului tau devine un instrument de vanzare.
Clientilor nu le place sa li se vanda, dar cumpara cu inima, de la oameni dragi, apreciati, admirati, pentru ca simt ca au ceva in comun cu acestia sau ca impartasesc aceleasi valori si principii de viata.
Astfel vanzarea se face pe baza valorilor si convingerilor exprimate si împărtășite public.
In final acest articol vrea sa te convinga sa incepi si tu sa comunici despre brandul tau personal, despre povestea ta si despre convingerile tale personale.
Fa-ti vocea brandului tau auzita si remarcata!
Si daca vrei sa iti faci si un album cu povestea brandului tau, fie el si virtual, este o idee foarte buna!
Cover photo: Hotel Cappucinno
Rise & Shine,
Adriana