Visual storytelling in Personal Branding

O imagine face cat o mie de cuvinte. 

in era digitala, o imagine online puternica este cruciala pentru succesul in cariera sau afacerea ta. Construirea unui brand personal remarcabil necesita nu doar continut de calitate si o comunicare eficienta, ci si o selectie strategica de imagini care sa reprezinte si sa transmita esenta si valorile brandului tau. 

Postarile social media care contin imagini au de 2,3 ori mai mult engagement decat postarile fara imagini, aceasta deoarece informatia vizuala este procesata de pana la 60.000 de ori mai rapid decat cea text. 

Informatia vizuala este de asemenea, mai usor de tinut minte. Oamenii isi amintesc doar 10% din ce aud si 20% din ce citesc, insa isi amintesc 80% din ce vad. Cat despre interpretare, textele create in combinatie cu imagini reprezentative sunt cu 89% mai usor de inteles decat textele simple.

Storytelling reprezinta arta de a spune povesti, fie prin intermediul cuvintelor, fie al imaginilor. Este modalitatea prin care oamenii transmit informatii, idei si emotii prin nararea unor experiente intr-un mod captivant si memorabil. 

Visual storytelling extinde aceasta idee prin utilizarea predominanta a elementelor vizuale, cum ar fi imagini, grafice, videouri sau ilustratii, pentru a comunica o poveste sau un mesaj. 

In loc sa se bazeze exclusiv pe cuvinte, visual storytelling se concentreaza pe puterea si impactul imaginilor in transmiterea unei povesti coerente si semnificative. Astfel, in loc sa spui, arati.

Prin selectarea si aranjarea atenta a elementelor vizuale, se poate crea o experienta captivanta si emotionanta pentru audienta, care sa transmita in mod eficient mesajul dorit de catre narator.

Cand discutam despre tehnici de visual storytelling, in primul rand este indicat sa ai o paleta cromatica si un moodboard pentru brandul tau. Astfel vei stii mult mai repede, in fiecare moment, ce urmaresti, care este starea de spirit pe care vrei sa o determini prin actiunile tale, cum vrei sa fii perceput.

Vom explora in continuare cateva categorii de imagini de care are nevoie un brand sau un brand personal pentru a-si consolida prezenta online si pentru a crea o conexiune autentica cu publicul sau. 

1. Fotografii portret

Fotografiile de profil si cele de coperta sunt primele lucruri pe care le vad vizitatorii profilului tau. De aceea, este esential sa ai fotografii de profil profesioniste pentru social media si website-ul personal, care sa te reprezinte intr-un mod autentic. Aceste fotografii ar trebui sa ofere o prima impresie pozitiva, sa fie clare, luminoase, prim plan si sa transmita incredere si profesionalism.

In cazul afacerilor, se poate folosi si logoul companiei pentru astfel de imagini.

2. Imagini cu momente din viata cotidiana

Pentru a adauga o nota de autenticitate si accesibilitate profilului tau, este important sa incluzi si fotografii de atmosfera si lifestyle, care surprind momente din viata ta de zi cu zi si stilul tau de viata. Acestea pot include imagini de la birou, in timpul pauzelor sau cu activitati recreative, oferind publicului o perspectiva mai personala asupra vietii si activitatii tale.

3. Imagini de la evenimente

Participarea la evenimente relevante din industrie poate fi o modalitate excelenta de a-ti construi autoritatea si de a te conecta cu colegii si clientii potentiali. Fotografiile de la aceste evenimente, cum ar fi conferinte, traininguri sau workshop-uri, ar trebui sa reflecte energia si implicarea ta in domeniul tau de activitate.

4. Brand in action

Pentru a demonstra abilitatile si expertiza ta in domeniul tau de activitate, este util sa incluzi fotografii care te surprind in timp ce lucrezi sau interactionezi cu clientii sau colegii. Aceste imagini ar trebui sa transmita profesionalismul tau si sa ilustreze modul in care te implici in proiectele tale.

5. Fotografii de echipa

Daca lucrezi in echipa sau colaborezi cu alti profesionisti, este benefic sa incluzi in prezenta ta online si fotografii de grup care sa reflecte spiritul de echipa si colaborarea cu partenerii. 

6. Portofoliu de proiecte

Pentru a evidentia munca si abilitatile tale intr-un mod vizual, iti sugerez sa incluzi in prezenta ta online si fotografii sau videoclipuri care sa prezinte proiecte la care ai participat si participi. Acestea pot ajuta la consolidarea credibilitatii si la atragerea de clienti potentiali.

7. Fotografii personale

In cele din urma, pentru a te conecta cu publicul intr-un mod mai profund, poti include si fotografii care sa dezvaluie pasiunile, hobby-urile si interesele tale personale. Aceste imagini te pot ajuta sa construiesti o conexiune autentica cu publicul tau si sa te diferentiezi intr-un stil memorabil.

8. Fotografii de produse si obiecte personale

La sedinta foto iti sugerez sa fii pregatit/a cu o geanta mare, care sa contina carti, laptop, o agenda, un pix, telefonul, produsele tale preferate sau pe care doresti sa le promovezi, produsele care arata hobby-urile tale, toate acestea urmand a fi pozate cu tine.

In concluzie, alegerea si utilizarea cu intelepciune a imaginilor de care are nevoie un brand personal sunt esentiale pentru a-ti consolida prezenta online si pentru a crea o conexiune autentica, memorabila si durabila cu publicul tau.   

Intr-un mediu in care povestea ta conteaza mai mult decat oricand, construirea unei identitati vizuale puternice este esentiala pentru succesul brandului tau personal.

In calitate de Brand Consultant, in cadrul sedintelor de consultanta in business, branding si marketing, te pot ghida in explorarea visual storytelling-ului, te pot ajuta sa transpui in imagini povestea si valorile care definesc autenticitatea si unicitatea ta ca brand personal. 

Let’s elevate your brand together!

 

WE BRAND
keeping you in front,
Adriana
Abonare la Newsletter
Ramai la curent cu noutati, oferte si inspiratie!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *