Leadership pe timp de criza

Pandemia de coronavirus a testat liderii companiilor si organizatiilor din fiecare sector din intreaga lume, iar incertitudinea prelungita a fost cu atat mai mult motivul pentru care liderii s-au vazut obligati sa adopte anumite practici, strategii  si o etica profesionala aparte in activitatea lor.

Se stie ca in vremuri instabile este responsabilitatea liderilor sa contureze o viziune, sa dea directia echipei, sa stabileasca climatul/atmosfera, sa creasca asteptarile echipei, sa defineasca scopurile si un plan de lucru bine organizat si adaptat pentru momentele de criza.

Acum este mai important ca oricand ca liderii sa sustina, sa impartaseasca rolul lor de lideri cu transparenta, sa impartaseasca propriile experiente, mai ales cele pozitive si astfel sa inspire si sa ajute echipa.

Este important insa si sa invite la actiune, sa dea un imbold, un indemn echipei, pentru ca acum trebuie in primul rand sa actionam, sa ne miscam inainte.

In vremurile actuale  este dificil sau chiar imposibil sa mai faci business as usual. Astazi cu totii trebuie sa reusim sa ne facem  utili, sa oferim sfaturi, solutii,  webinarii, videoclipuri pentru a furniza idei, inspiratie si sustinere.

In acest context actual de schimbare si incertitudine, am decis si eu sa contribui cu solutii creative si sa ofer mai mult sprijin online pentru afaceri si cariera.    Am organizat astfel noi instrumente, resurse gratuite, un continut valoros care sa imi sustina echipa, partenerii, sau simpli admiratori.

Leadershipul este treaba liderilor si ar fi minunat ca toti  cei implicati in functii de conducere si influenta  sa fim cu mult mai implicati si prezenti  in societate.

Toti ar trebui sa ne intrebam cum putem să ajutam, cum putem să  ne aducem  contributia și cum sa abordam  această experiență comună.

Sa ne oprim sa vindem si sa incepem sa ajutam, sa oferim beneficii. 

Stop selling, start helping! 

Astfel, impartasim o veste foarte buna:  am deschis totusi pe timp de pandemie Adria Academy sau Branding Academy,  care si-a inceput deja seria trainingurilor, cursurilor online si  programelor educationale. 

Academia va aduce periodic noutati, informatii, resurse de business pentru profesionistii si antreprenorii creativi, dar si pentru cei in pozitii de leadership sau  management si ii va sustine pe acestia sa isi accelereze creșterea in afaceri si cariera abordand strategii de crestere inovative si creative, esentiale astazi pentru reusita si succes!

Pe langa antreprenorii si profesionistii creativi, am inclus in audienta noastra target si segmentul de lideri, deoarece mereu va fi nevoie de lideri responsabili si creativi,  oameni pregatiti sa ajute, sa protejeze, sa sustina comunitati. Iar ei au nevoie de o educatie continua si de o pregatire speciala si diferita in leadership, ideal oferita tot de catre lideri cu experienta. 

O data cu lansarea Adria Academy,  a luat nastere si  primul concept educational din Romania de dezvoltare a unui brand personal in mediul online printr-o abordare active learning , care se adreseaza tuturor profesionistilor creativi ce doresc sa creeze un impact in domeniul lor, sa se faca remarcati si in mediul online.

Acest concept educational este o Metoda de lucru, denumita Metoda Personal Branding made easy, pusa la dispozitia celor interesati prin mai multe companii si organizatii, dar si prin Adria Academy si Future of Digital.

Personal Branding made easy este prima metoda de branding din Romania care foloseste o abordare active learning, fiind astfel inovativa, moderna, practica si eficienta pentru ca inveti repede, metodic si distractiv.

In concluzie, strategia mea in aceste vremuri de criza a fost  sa ma concentrez pe crestere, pe crearea viziunii si determinarea actiunii in randul partenerilor.

Tu ai decis ce strategii vei adopta in comunitatea din care faci parte si pe care poate o conduci? Daca nu inca, incepe acum! 

S-ar putea sa te intereseze si Cum sa iti construiesti brandul personal.

Rise & Shine,

Adriana

Ti-a placut? Da share!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *