Si tu faci parte din categoria celor care muncesc din greu tot anul si nu ai timp sa te gandesti la afisarea experientei tale in mod public, pe social media, pe un website sau blog personal? Nu ai timp si nu te preocupa sa povestesti, sa demonstrezi calitatile tale unice in cariera sau afaceri?
De multe ori insa remarci persoane, poate chiar cunostinte care nu sunt asa de eficiente ca tine, asa de profesioniste si experimentate, nu au educatia sau experienta ta, insa culeg laudele mai repede si mai usor pentru ca au investit timp si energie, chiar si ceva bani in brandul personal.
In 2022 insa e momentul sa iti dai seama ca o comunicare clara si transparenta face ca toate colaborarile sa decurga mai usor, iar daca esti de acord cu mine inseamna ca este momentul perfect sa apelezi la strategii de comunicare digitala si personal branding.
Personal branding reprezinta acel proces prin care vei reusi sa te faci cunoscut, strategia prin care vei reusi sa comunici eficient cine esti si ce faci, astfel incat sa obtii rezultatele dorite mai repede si mai eficient.
In continuare iti ofer 3 idei care te pot ajuta sa te faci remarcat prin personal branding.
1. Descopera-ti punctele forte
Primul pas in dezvoltarea unei strategii eficiente de personal branding este sa intelegi care sunt punctele tale forte. intreaba-te ce te face unic si cum te poti diferentia de ceilalti din domeniul tau. Incepe prin a face o lista cu abilitatile tale, cu experienta ta si cu realizarile tale anterioare.
De asemenea, iti poti intreba prietenii apropiati, familia sau colegii, care cred ei ca sunt punctele tale forte.
2. Defineste-ti valorile
Valorile tale sunt principiile tale sau convingerile tale profunde care ghideaza modul in care te porti si actionezi. Sunt importante deoarece in functie de acestea iti vei dezvolta brandul personal si proiectele personale, apoi deoarece acestea arata audientei tale cine esti, ce reprezinti si pentru ce actionezi.
Pentru a-ti defini valorile personale, intreaba-te ce este important pentru tine si care sunt principiile tale de viata. O data definite valorile, acestea ar trebui sa se regaseasca in tot ceea ce faci si sa se reflecte in toate aspectele brandului tau personal.
3. Fii prezent si activ online
In era digitala in care traim, prezenta online este esentiala. Daca vrei sa te faci remarcat in domeniul tau, este bine sa ai o prezenta online puternica si coerenta. Acest lucru inseamna ca este indicat sa ai un website personal, sa iti creezi un profil actualizat pe retelele sociale si sa iti optimizezi profilul LinkedIn.
Atunci cand iti construiesti prezenta online, este important sa creezi un continut de calitate care sa arate expertiza ta si care sa ajute publicul tinta sa inteleaga cine esti si ce poti sa oferi tu.
Poti incepe prin a scrie articole de blog despre subiecte de interes din domeniul tau de activitate si sa le distribui apoi pe retelele sociale. Poti incepe un podcast sau un vlog.
In timp ce iti construiesti brandul personal, aminteste-ti mereu ca strategiile de personal branding nu sunt doar despre tine, ci reprezinta o sansa sa devii o sursa de incredere si plina de inspiratie pentru altii.
In concluzie, strategiile de branding sunt esentiale pentru a te face remarcat in domeniul tau, pentru a te pozitiona ca un lider si au rolul de a comunica eficient cu audienta ta, de a inspira si de a ajuta si alti oameni sa isi atinga obiectivele.
Asa ca daca vrei si tu sa traiesti o adevarata transformare in cariera si in viata personala, strategiile de branding personal iti pot fi de mare ajutor, iar eu sunt la un mail distanta.
S-ar putea sa te intereseze si Cum sa iti construiesti brandul personal.
Rise & Shine,
Adriana